Temel Devre Uygulamaları Laboratuvarı
Amacı ve Kapsamı
Bu laboratuvarın amacı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerine temel elektrik devreleri ve sayısal tasarım devreleri kurmada el becerisi ve tasarım deneyimi kazandırmak, uygulama yaptırmak, ölçüm cihazları ve devre elemanlarının kullanımını geliştirmek, Devre Analizi-I, Devre Analizi-II, Sayısal Tasarım-I ve Sayısal Tasarım-II derslerinde teorik olarak gösterilen konuları pratik olarak pekiştirmek için laboratuvar ortamı sağlamaktır. Laboratuvarda kullanılan deney setlerinde, 10 adet Temel Elektrik devreleri deney seti ve deney modülleri, 10 adet Sayısal Tasarım deney seti yer almaktadır.
Yapılan Deneyler
Genel görünüş Temel Elektrik Deney Seti, Deney Modülü ve Dijital Osiloskop
Temel Elektrik Deney Seti ve Deney Modülü Dijital Osiloskop
Sayısal Tasarım Deney Seti
Temel Elektronik Uygulamaları Laboratuvarı
Amacı ve Kapsamı
Bu laboratuvarın amacı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerine temel elektronik devreleri kurmada el becerisi ve tasarım deneyimi kazandırmak, temel elektronik elemanlar üzerinde uygulamalar yaptırmak ve ölçüm cihazlarını kullanmayı öğrenmesini sağlamaktır. Laboratuvarda kullanılan deney setlerinde 25 adet ayarlanabilir DC güç kaynağı, sinyal jeneratörü, multimetre ve osiloskop yer almaktadır.
Yapılan Deneyler
Genel Görünüş
Ayarlanabilir DC Güç Kaynağı, Sinyal Jeneratörü ve Dijital Osiloskop
Bilgisayar Laboratuvarı
Amacı ve Kapsamı
Bu laboratuvarın amacı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin uygulamalı bilgisayar derslerinde pratik yapabilmesini ve deneyim kazanmasını sağlamaktır. Laboratuvarda 55 adet masaüstü bilgisayar bulunmaktadır.
Yapılan Uygulamalar
Bilgisayar Laboratuvarı
Sayısal Elektronik ve Mikroişlemciler Laboratuvarı
Bu laboratuvarda 4 adet Mikrodenetleyici Deney Seti, 1 adet Fiberoptik Deney Seti, 2 adet Dijital-Analog Deney Seti, 12 adet PLC Deney Seti (S7 tipi) ve 4 adet PLC Deney Seti (Diğer tip) bulunmaktadır.
Bu laboratuvarın amacı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin PLC uygulamalarında pratik yapmasını ve deneyim kazanmasını sağlamaktır.
Yapılan Deneyler
Mikrodenetleyici Deney Seti Fiberoptik Deney Seti
Dijital-Analog Deney Seti
PLC Deney Setleri
Devam Eden Projeler
Beton Kazıklar Kullanılarak Oluşturulan Sismik Meta Malzemelerin Optimizasyonu ile Deprem Genliğinin Azaltılması
Araştırmacılar: Prof. Dr. Muharrem KARAASLAN, Doç. Dr. Oğuzhan AKGÖL
Proje Türü: Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP)
Manyetik Nanoparçacıklarla Modifiye Edilmiş MoS2 Nanotabakalarının İletken Polimer Matrisi ile Oluşturulmuş PANI/M:MoS2 (M:Ni, Fe3O4, Co ve CoFe2O4) Hibrit Nanokompozitlerin Radar Soğurma Kapasitelerinin Araştırılması
Proje Türü: TÜBİTAK/ARDEB 3501 – Kariyer Geliştirme Programı
Araştırmacılar: Doç. Dr. Oğuzhan AKGÖL
Danışman: Prof. Dr. Muharrem KARAASLAN
Yüksek Hassasiyetli Tahribatsız Mikrodalga Metamalzeme Sensörlerini Kullanarak Jeopolimer ve Çimento-Esaslı Yapılarda Alkali-Silika-Reaksiyonunun Tespiti ve Jeopolimer Yapılardaki Su Reaksiyon Mekanizmalarının İncelenmesi
Araştırmacılar: Prof. Dr. Muharrem KARAASLAN
Proje Türü: TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı