GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİ GAZİANTEP'TE
İskenderun Teknik Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Gaziantep’te “Baklava” ve “Beyran” eğitimlerine katıldılar.
İskenderun Teknik Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Eda Adal Karakaya ve Öğr. Gör. Elanur Şahin rehberliğinde 3. sınıf öğrencileri ile Gaziantep’e 8 Aralık tarihinde gezi düzenlenmiştir.
Gezi kapsamında Gaziantep’te, geleneksel Baklava üretimi gerçekleştiren bir işletme ziyaret edilmiştir. Öğrenciler baklava üretiminin her aşamasını gözlemlemiş ve bizzat ustalarından baklava yapımı hakkında detaylı bilgi edinmişlerdir. Ayrıca Emine Göğüş Mutfak Müzesi ile yan yana bulunan Musem Akademinin eğitmen şeflerinden Cengiz Özkan ve Ahmet Uygun’dan Beyran eğitimi alan öğrenciler, Gaziantep mutfağı hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmuşlardır.
UNESCO Yaratıcı Şehirlerinden biri olan Hatay’da, İskenderun Teknik Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü olarak öğrencilerimize “yerinde eğitim” ve “ustasından eğitim” bakış açısını benimseyerek nitelikli eğitim vermeye devam etmekteyiz.