Programın Amaçları
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı; Sekreterlik çalışmaları, sekreter olarak çalışmak için gereken temel beceriler ve temel yetkinlikler ile donatılacak bölümleri ifade eder.
İş hayatının ve işletmelerin operasyonel yapılarının haricinde işletmeyi ayakta tutan ekibin bir arada olabilmesini sağlamak ve örgütsel sağlığını korumak adına gerçekleştirilmesi gereken her türlü faaliyetin uygulanması ve takibi konusunda görev alacak personellerin yetiştirilmesini amaçlayan bir bölümdür.
Mezuniyet Koşulları
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, notu olmayan, 4 üzerinden Ağırlıklı Not Ortalaması (AGNO) en az 2,25 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programı Diploması” alırlar.
Dikey Geçiş Olanakları
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.
Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.
2 yıllık önlisans diplomasını 4 yıllık lisans diplomasına tamamlamak isteyen öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ;
- Halkla İlişkiler
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
- İşletme Bilgi Yönetimi
- Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
- Sağlık Yönetimi
- Yönetim Bilişim Sistemleri
Bölümlerine yeterli puanı aldıkları takdirde diplomalarını tamamlayabilirler.
Bunlara ek olarak büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü mezunlarının Anadolu, Atatürk ve İstanbul üniversitelerinin açıköğretim ve/veya uzaktan öğretim fakültelerinde okutulan aşağıdaki açıköğretim bölümlerine de DGS ile geçiş yapma hakkı bulunmaktadır.
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
- İktisat
- Kamu Yönetimi
- Maliye
- Sağlık Yönetimi
- Uluslararası İlişkiler
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
- İşletme
- Konaklama İşletmeciliği
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
- Yönetim Bilişim Sistemleri
İş Olanakları
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programını tamamlayanlar güçlü büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bilgi ve becerileri ile kurum ve kuruluşlarda birçok fırsat elde edebilirler. Küçük ya da büyük, ulusal ya da uluslararası, ister hizmet sektörü ister üretim sektörü olsun her tür firmada, eğitimden, turizme tüm iş kollarında çalışabilirler.