TÜRK HALK MÜZİĞİ BÖLÜMÜ
Türk Halk Müziği Bölümü’nün amacı, Türkiye’nin geleneksel halk müziği sanatına ait birikimini süreklilik açısından değerlendirebilecek, bakış açısını kökten kopmadan geleceğe doğru değiştirip geliştirebilecek ses ve saz icracıları yetiştirmektir. Bu kapsamda temsil ettiği sanatın kimliğini yerleşik ya da genel geçer sanatsal dinamiklerle bütünleştirebilecek, akademik donanımını sağlamış, ulusal sanatçı kimliğini küresel değerlerle bağdaştırabilen, etik değerlere saygılı ve ülkemiz müzik sanatını ulusal-uluslararası platformlarda temsil edebilecek düzeyde birikime ulaştırmak en önemli hedefler arasındadır.
- Türk Halk Müziği Çalgı Eğitimi Anasanat Dalı
Çalgı Eğitimi Ana Sanat Dalı’nda, Türk halk müziğinin yakından tanınması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yetkin eğitimciler, araştırmacılar, akademisyen ve sanatçılar yetiştirmenin yanı sıra bu amaçla yapılan çeşitli akademik ve sanatsal etkinliklerin sürdürülmesini hedeflemektedir. Bu kapsamda çalgıların değişim ve gelişimi, yöresel çalgılar, icra ve ses özellikleri gibi süreçler tarihsel doku ile anlatılarak geniş bakış açısına sahip öğrenci profili oluşturulması amaçlanmaktadır.
Çalgı Eğitimi Ana Sanat Dalı’nda yeterli akademik kadro tamamlandıktan sonra eğitim öğretim faaliyetlerine başlanacaktır.
- Türk Halk Müziği Ses Eğitimi Anasanat Dalı
Türk halk müziği alanında ses icracısı yetiştirmek amacıyla kurulan ana sanat dalında, sözlü eserler repertuvarının yöre bağlamında yerel ağız, söyleyiş ve seslendirme tekniklerine göre geleneksel müzik kültürümüzün dağarcığından seçilmiş örneklerinin işlenmesi hedeflenmiştir. Bu doğrultuda geleneksel Türk halk müziği sözlü eserlerinin genç kuşak müzisyenlere sağlıklı olarak aktarılması, yaşatılması ve uluslararası alanda tanıtılması, THM Ses Eğitimi Ana Sanat Dalı’nın başlıca amaçları arasındadır.
Ses Eğitimi Ana Sanat Dalı’nda yeterli akademik kadro tamamlandıktan sonra eğitim öğretim faaliyetlerine başlanacaktır.