Uçak Bakım ve Onarım Bölümü
Havacılık, multidisipliner çalışma gerektiren bir sektördür. Günümüzde uçaklar ve uzay araçları, ileri teknoloji ürünü gövde ve motor yapılarına sahiptir. İleri teknoloji, beraberinde uzman teknik eleman ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. Uçak Bakım ve Onarım Bölümünün amacı; havacılıkla ilgili kurum veya kuruluşların bakım personeli ihtiyacını karşılamaya yönelik gerekli bilgi ve beceri ile donatılmış uçak bakım personeli yetiştirmektir.
Uçak Bakım ve Onarım Bölümü, bakım uygulamaları, pistonlu motorlar, hava aracı yapıları, hava aracı malzeme ve donanım bilgisi, gaz türbinli motorlar, uçak bakım terminolojisi, hava aracı hidrolik ve pnömatik sistemleri uzmanlık bilgilerinin detaylı bir şekilde öğrenildiği, aynı zamanda bu öğrenilen yapı ve sistemlerin muayene, bakım ve onarım gibi işlerin teorik derslerin temelinde uygulama eğitimler ile desteklendiği bir bölümdür.
Uçak Bakım ve Onarım Bölümünde okumak isteyenler, havacılığın yanı sıra fizik biliminin özellikle aerodinamik ve mekanik alanlarına meraklı olmalı, yoğun konsantrasyon gerektiren işlerden keyif almalı, detaycı olmalı, güvenliği ön planda tutmalı, takım çalışması ve işbirliğine yatkın olmalı, farklı çalışma saatlerine yatkın olmalı, el becerisine sahip olup dikkatli ve titiz olması gerekmektedir.
Uçak Bakım ve Onarım Bölümü mezunları sivil havacılık kuruluşlarına ait hava aracı bakım onarım merkezleri, hava aracı parçası üreten tesisler, savunma sanayi gibi birçok alanda çalışabilmektedir. Havalimanları ve hava yolu şirketlerinin bakım hangarlarında uçakların, gövde, yapısal bileşenleri, motor ve motorla ilişkili sistemlerinde bakım ve onarım işlemlerini yürütürler. Ülkemizde havacılık sektörüne yapılan yatırımlar nedeniyle, hava yolu şirketlerimizin uçak teknisyeni ihtiyacı da artmaktadır. Bu bölümden başarılı bir şekilde mezun olan kişiler gerek ülkemizde gerek uluslararası kuruluşlarda hızlıca iş bulabilmektedir. Bölüm mezunları; Türk Hava Yolları, Türk Hava Kuvvetleri, Hava İkmal Bakım Merkezleri, myTECHNIC, TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii), ASELSAN, TEI ve Pegasus gibi havacılıkla ilgili kurum/ kuruluşlarda uçak bakım teknisyeni olarak çalışabilmektedir.