İSTE Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sözlü Sınavı Duyurusu
İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
GÖREVDE YÜKSELME SÖZLÜ SINAVI UYGULAMA ESASLARI
Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca 10 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı sonuçlarına yönelik itirazlar Anadolu Üniversitesi'nce değerlendirilmiş olup yeniden değerlendirme neticesinde adayların sınav sonuçlarında değişiklik olmadığı Üniversitemize Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından bildirilmiştir.
Adayların sınav yerine; çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla, kulaklık, anahtarlık, her türlü araç anahtarı, her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, cep bilgisayarı, her türlü saat, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü iletişim sağlayacak araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır.
Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın yazıları doğrultusunda sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınavları sınav kurulumuzca aşağıda belirtilen gün ve saatte yapılacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.
Sözlü Sınava Katılacak Aday Listesine Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsiniz:
2024 Yılı Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sözlü Sınavına Katılmaya Hak Kazanan Aday Listesi
Sınav Takvimi:
Sözlü Sınav Tarihi
|
27 – 28 Ocak 2025 Saat: 09:00
|
Sözlü Sınav Sonuçlarının İlan Edilmesi
|
31.01.2025
|
Sözlü Sınav Sonuçlarının İtiraz Süresi
|
03.02.2025 – 07.02.2025
|
Sözlü Sınav Sonuçlarına İtiraz Olmaması Durumunda, Başarı Puanına Göre Atanmaya Hak Kazananların Duyurulması
|
12.02.2025
|
Sözlü Sınav Sonuçlarına İtirazlar Olması Durumunda, İtirazların Sınav Kurulunca Değerlendirilmesi
|
10.02.2025 – 21.02.2025
|
İtirazların Sınav Kurulunca Değerlendirilmesi Sonucunda Başarı Puanına Göre Atanmaya Hak Kazananların Duyurulması
|
26.02.2025
|
Sözlü Sınav Yeri:
İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüs Mavi Salon (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Konferans Salonu)
Sınavın amacı:
Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca, 10 Kasım 2024 tarihinde Anadolu Üniversitesince yapılan görevde yükselme yazılı sınavında başarılı olan ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların boş bulunan kadrolara atamalarının yapılması için Rektörlüğümüz tarafından yapılacak olan sözlü sınava katılmaları ve başarılı olmaları gerekmektedir.
Bu sözlü sınav uygulamasında adayların (personelin);
a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel kültürü ve genel yeteneği,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı
esas alınarak yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayın sözlü sınav puanı tespit edilir. Sözlü sınavda 100 üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılırlar.
Sınavın Kapsamı:
Görevde Yükselme sözlü sınavında; adaylara yukarıdaki altı maddede verilen özellikleri ölçmek amacıyla çeşitli sorular sorulacaktır. Sözlü sınavda sorulacak sorulara ilişkin değerlendirmeler aşağıda belirtilen şekilde uygulanacaktır.
ALAN
|
AÇIKLAMA
|
Alan Bilgisi
|
Sınav konularına ilişkin olup 20 (yirmi) puan değerindedir. Sorulacak soruları adaylar her biri eşit düzeyde hazırlanmış soru havuzundan kendileri seçecektir.
|
Genel Kültür-Genel Yetenek
|
Genel kültür-Genel Yetenek (Türkçe, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık) alanlarından oluşur. 5 (beş) puan değerindedir. Sorulacak soruları adaylar her biri eşit düzeyde hazırlanmış soru havuzundan kendileri seçecektir.
|
Bilimsel ve Teknolojik Gelişmeler
|
Teknoloji ve bilişim alanındaki gelişmelere ilişkin olup 5 (beş) puan değerindedir. Sorulacak soruları adaylar her biri eşit düzeyde hazırlanmış soru havuzundan kendileri seçecektir.
|
Liyakat, Temsiliyet ile Tutum ve Davranışlara dönük Muhakeme Gücü (Problem Çözme Becerileri)
|
Bu alanda adaylara; gerek idari, gerekse mevzuata yönelik olarak 35 (otuz beş) puan değerinde soru havuzundan her biri eşit düzeyde hazırlanmış açık uçlu soru sorulacaktır. Adaylardan bu sorunun yanıtına ilişkin, özgün, pratik ve uygulanabilir çözüm önerilerini sunmaları istenecektir. Çözüm önerilerinin sunulması sırasında adayların verilen konuya ilişkin özetleme yapmaları, kendine özgün bakış açısı ile düşüncelerini, fikirlerini açık ve net bir şekilde ifade edebilmeleri, bilgi ve becerileri ile muhakeme (bir yargıya varmaları) yapmaları, görüş ve önerilerini sunmaları istenecektir. Adayların bu süreçteki genel görünümleri, tutum ve davranışları değerlendirilecektir
|
Özgüven, İkna ve İnandırıcılık Kabiliyeti
|
Bu alanda adaylara üst makamdaki kişileri, akranlarını ve diğer kişileri ikna etmelerine yönelik 35 (otuz beş) puan değerinde soru havuzundan her biri eşit düzeyde hazırlanmış açık uçlu soru sorulacaktır. Adaylardan bu sorunun yanıtına ilişkin kendilerine tanınan süre içerisinde muhataplarını ikna etmeleri istenecektir.
|
Sınavın Uygulanışı:
Sınavın Puanlanması ve Değerlendirilmesi:
1- Sözlü sınavda adaylara sorulan sorular ve adayların sorulara verdiği yanıtlar yazılı tutanak altına alınacaktır.
2- Sınav Kurulu üyeleri dereceli puanlama anahtarında yer alan ölçütlere göre yüz tam puan üzerinden değerlendirme yapacaktır.
3- Görevde Yükselme suretiyle ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır. Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle tespit edilir.
4- Adaylara soruları cevaplama süresi olarak toplam 15 dakika verilecektir.
Görevde Yükselme Sınavında; yazılı sınavdan yüz (100) tam puan üzerinden en az altmış (60) puan alanların; sözlü sınavda yüz (100) tam puan üzerinden en az yetmiş (70) puan alanların yani; aritmetik ortalaması yüz (100) tam puan üzerinden en az altmış beş (65) puan olanlar başarılı kabul edilmekte,
Unvan Değişikliği Sınavında ise; yazlı sınavdan yüz (100) tam puan üzerinden en az altmış (60) puan alanların; sözlü sınavdan yüz (100) tam puan üzerinden en az yetmiş (70) puan alanların, başarılı kabul edileceği; ancak yazılı ve sözlü sınav aritmetik ortalaması alınmak suretiyle hesaplanan unvan değişikliği başarı puanının yüz (100) tam puan üzerinden en az yetmiş (70) puan alanlar başarılı kabul edilmektedir.
Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 13. maddesinin 3. fıkrasında belirtilen;
“(3) Sözlü sınav puanlarının sınav kurulunca tespit edilmesini müteakip sınav sonuçlarının beş iş günü içinde kurumların resmî internet sitesinde ilan edilmesi esastır. Sınav sonuçlarına ilişkin olarak beş iş günü içinde sınav kuruluna itiraz edilebilir. İtirazlar on iş günü içinde sınav kurulunca karara bağlanır.”
hükmü uyarınca yapılacak olan sözlü sınavların sınav kurulunca tespit edilmesine müteakip sınav sonuçları Üniversitemiz internet sitesinde ilan edilecek olup, sınav sonuçlarına ilişkin olarak adayların beş iş günü içinde sınav kuruluna itiraz süreleri bulunacaktır. Adayların itirazı on iş günü içinde sınav kurulunca karara bağlanacaktır.