İSTE 2023-2024 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yapılan Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları
Çevrimiçi (online) başvurusunu tamamlamayan veya onaylamayan adayların başvuruları değerlendirilememiştir. Adaylar, https://obs.iste.edu.tr/oibs/hoa_app/login.aspx internet adresinden başvuru sistemine giriş sağlayarak Sonuçlar başlığı altındaki Başvuru Sonuçları kısmından yatay geçiş başvuru sonucuna erişebilecektir.
Yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrenciler, 04.09.2023-08.09.2023 tarihleri arasında şahsen veya noter vekili aracılığıyla İSTE Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında kayıtlarını yapabilecektir.
Yatay geçiş ile Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adaylardan, kesin kayıt tarihlerinde şahsen veya noter vekili aracılığıyla kaydını yaptırmayanlar ve işlemlerini tamamlamayanlar, kayıt haklarını kaybedecektir.
Yedek Kazananlar İçin Açık Kalan Kontenjanların İlan Tarihi: 13.09.2023
Yedek Kazananların Şahsen veya Noter Vekili Aracılığıyla Kesin Kayıt Tarihleri: 14.09.2023-15.09.2023
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Havacılık Yönetimi, Havacılık Yönetimi (İÖ), Uçak, Bakım ve Onarım veya Sualtı Teknolojisi programlarından birine yatay geçiş başvuru kabul edilen adaylar, aşağıda yer alan kesin kayıt için istenilen belgeler ile birlikte ÖSYM Kılavuzunun Özel Koşul ve Açıklamaları'nda yer alan şartları taşımalı ve bu şartlar için gerekli belgeleri kesin kayıt esnasında teslim etmeleri gereklidir.
Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Bölümlerinin ÖSYM Kılavuzunda Yer Alan Özel Koşul ve Açıklamalar
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
Bu programa yatay geçiş başvurusu onaylanan adayların, öğrenci olarak kabul edildiği anlamına gelmemektedir. Adayların kesin kayıt yaptırmaları ancak istenilen belgeler ile beraber “Beden Yeterlik ve Mülakat Sınavı’ndan başarılı olmaları durumunda gerçekleşecektir.
Bk. 11 Bu programa kayıt yaptırabilmek için öğrencilerin;
a. Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesinin, Eğitim Kurumlarında Kayıt Kabul, Sağlık Koşulu ile ilgili yasal koşulları sağlamaları,
b. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu" nu Sağlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi almaları gerekmektedir.
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Programına Özel Diğer Hususlar
Bu programa başvurabilmek için yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak; 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla 24 yaşından gün almamış olmak (tashih yaşı kabul edilmez); reşit olmayanlar için veli göstermek; erkek adaylarda 1,65 m’den, kız adaylarda 1,60 m’den az olmamak; Beden Kütle Endeksi testi sonucunun 18,5-29,9 aralığında olması gerekir. Bu programa alınacak öğrencilerin yüzme, dalma, can kurtarma ve denize dayanıklı olma durumlarına engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorunları olmadığını, Sağlık durumunun denizciliğe elverişli olduğunu normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden “Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi” alması gerekir. Ayrıca programa alınacak öğrencilerin dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk olmaması; renk körü ve şaşı olmaması, her iki kulağının arızasız olması gerekir. Adayların sağlık raporunu yapılacak olan mülakat ve beden yeterliliği testinden önce sınav komisyonlarına ibraz etmeleri, ön kayıtta yapılacak mülakat ve beden yeterliliği testinde başarılı olmaları, Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği’nin Gemiadamı olabilme koşulları ile ilgili yasal koşulları sağlamaları gerekir. Bu programa kayıt olan öğrenciler, Fakültenin belirlemiş olduğu üniformayı Mesleki Adaptasyon ve Yabancı Dil hazırlık sınıfından itibaren giymek zorunda olup, eğitim ast-üst ilişkileri şeklinde gerçekleştirilir. Üniformanın temini öğrenciye aittir.
İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir.
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği programının; beden yeterliliği sınavı ile ilgili bilgilere, istenilen belgelere ve kayıt işlemlerine, https://iste.edu.tr/duyuru-merkezi/duim/2023/09/01/4048 internet adresinden ulaşılabilmektedir.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Bölümlerinin ÖSYM Kılavuzunda Yer Alan Özel Koşul ve Açıklamalar
- Havacılık Elektrik ve Elektroniği
- Havacılık Yönetimi
- Havacılık Yönetimi (İÖ)
- Uçak Bakım ve Onarım
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin yukarıda belirtilen programlarına kayıt yaptırabilmek için öğrenciler, Bk. 10’da yer alan şartları taşımaları ve bu şartları taşıdıklarını içeren adli sicil belgesi ile heyet raporunu kesin kayıt esnasında kayıt merkezimize teslim etmeleri gerekmektedir.
Bk. 10
1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
Denizcilik Meslek Yüksekokulu
Su Altı Teknolojisi Bölümlerinin ÖSYM Kılavuzunda Yer Alan Özel Koşul ve Açıklamalar
Su Altı Teknolojisi programına kayıt yaptırabilmek için öğrenciler, Bk. 57’de yer alan şartları taşımaları ve bu şartları taşıdıklarını içeren bünyesinde Deniz ve Sualtı Hekimi, Hiperbarik Tıp Uzmanı bulunan Devlet hastahanelerinden veya Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezlerinden “Profesyonel Sualtı Adamı Olur” ibareli aldıkları sağlık raporunu kesin kayıt esnasında kayıt merkezimize teslim etmeleri gerekmektedir.
Bk. 57 Su Altı Teknolojisi Programına kayıt olacak öğrencilerin de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan Profesyonel Sualtıadamları Yönetmeliğinin Yeterlik Eğitim Standartları ile Sağlık Kuralları kısımlarında yer alan yasal koşulları sağlamaları gerekmektedir.
Kesin Kayıt İçin İstenilen Belgeler
- Kesin Kayıt Formu*,
- Not Durum Belgesi (muafiyet başvurusunda bulunacaklar için zorunlu),
- Ders İçerikleri (muafiyet başvurusunda bulunacaklar için zorunlu),
- Kayıtlı Olduğunuz Üniversiteye Ait Öğrenci Kimlik Kartınız (ilgili üniversiteye iletilmek üzere),
- Başarı Durumuna Göre Yatay Geçiş İle İkinci Örgün Programlarından Birinci Örgün Programlarına Kabul Edilen Adayların %10 Başarı Durumuna Girdiğini Gösterir Belge (1 adet),
- Adaylar, yatay geçiş başvurusu yapacağı programlarımız için ÖSYM kılavuzunun özel koşul ve açıklamalarında yer alan şartları taşımalıdır. Ayrıca, bu koşullar için gerekli belgeleri kesin kayıt esnasında yukarıda yer alan belgeler ile teslim etmeleri gereklidir.
*Kesin Kayıt Formuna erişmek için Tıklayınız.
Not: E-devletten alınan belgeler, Üniversitemizde kabul edilmektedir.
Açıklamalar
- Kesin kayıt formu doldurularak istenilen belgeler ile kesin kayıt işlemi için teslim edilecektir.
- Elektronik ortamda istenilen bilgilerde ve kayıt esnasında istenilen belgelerde yanlış beyanda bulunanlar, tahrifat yapanlar ile ilanda belirtilen şartları taşımayanlar başvuruları kabul edilse dahi kayıtları yapılmayacak olup, bu şekilde aday kaydı veya kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin de kaydı silinecektir.
- Muafiyet ve intibak başvuruları, Üniversitemiz akademik takviminde belirtilen eğitim-öğretim başlangıç tarihini takip eden en geç beş (5) iş günü içerisinde; eğitim-öğretim başladıktan sonra Üniversiteye kayıt olan öğrencilerin başvuruları ise, kayıt tarihini takip eden en geç beş (5) gün içerisinde şahsen veya öğrencinin yasal vekilleri tarafından ilgili bölüm başkanlığına sadece bir defaya mahsus olma üzere yapılır.
- Muafiyet başvurusu için not durum belgesi ve ders içerikleri kayıt işleminden sonra kayıt yaptırılan bölüm başkanlığına öğrenci tarafından teslim edilecektir.
İletişim Bilgileri
Adres: İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğü Merkez Kampüs, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, 31200, İskenderun, Hatay, Türkiye
Tel. No. : 0 326 613 56 00 – 613 70 80 – 617 82 76
E-mail: ogrenci@iste.edu.tr
Fakülte/Yüksekokul/Konservatuvar/Meslek Yüksekokul Adı
|
Öğrenci İşleri Sorumlusu Dahili No.su
|
Denizcilik Meslek Yüksekokulu/Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi/Sivil Havacılık Yüksekokulu
|
1312
|
Dörtyol Meslek Yüksekokulu/ Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu/ Erzin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu
|
1309
|
Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi/Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu/Turizm Fakültesi
|
1304
|
İskenderun Meslek Yüksekokulu
|
1307
|
İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi/Mimarlık Fakültesi
|
1308
|
Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı/Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi
|
1306
|
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
|
1303-1310
|
Not: Artan çağrı trafiği nedeniyle telefon santralimizde yaşanan yoğunluktan dolayı, iletişimde zaman zaman kesintiler yaşanabilmektedir. Bu süreçte, Üniversitemiz internet sayfasından ilgili birimin/kişinin e-posta adresine ulaşılarak doğrudan hızlı iletişim kurulabilmektedir.