Deniz Teknolojileri Bölümü
Balıkçılık Yöntem ve Teknolojileri, Balıkçılık Yönetimi, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi ve Algal Biyoteknoloji konularında araştırmaların yürütüldüğü bölümde 2 Profesör, 3. Doçent, 2 Dr. Öğretim Üyesi ve 1 Öğretim Görevlisi olmak üzere 8 adet öğretim elemanı bulunmaktadır.
Bölümümüz güçlü kadrosuyla toplum ve bilim için gerek duyulan alanlara bilimsel araştırmalarını yöneltmiş olup; Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Algal Biyoteknoloji, Denizel Topoğrafya, Deniz Gözlemleri, Deniz Tabanı Etüdü, Haritalama, Deniz Altı Gözlemleri, Doğal Kaynakların Korunması, Malzeme ve Mekanizasyon konularında da araştırmalar yürütmektedir.
Bölümümüz çeşitli laboratuar ve araçlarla donanımlı olup Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Laboratuarı, Algal Biyoteknoloji Laboratuarı, Balıkçılık Ekolojisi ve Yönetimi Laboratuarı ve Balık Davranışları Gözlemleme Laboratuarı olmak üzere 4 adet Laboratuara sahiptir. Bunun yanı sıra Balıkçılık Araştırmalarının yürütülebildiği üzerinde trol donanımı bulunan bir Araştırma Gemisi (RV İSTE 1) ve çeşitli gözlem ve uygulamaların yapıldığı 5,5 m boyunda ve 60 HP gücünde bir Araştırma Botu (İSTE II)’ da bölümümüz araştırma olanakları arasında yer almaktadır.
Prof. Dr. Beyza Ersoy Altun
Deniz Teknolojileri Bölüm Başkanı