Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğümüz, değişim programları (Erasmus+, Farabi, Mevlana Değişim Programları) kapsamında, yükseköğretim öğrenci ve personel hareketlilik faaliyetlerini yürütmektedir. Değişim programlarını Üniversite içinde tanıtır, tanıtım dokümanlarını hazırlar. İlgili üniversitelerle yazışmaları yürütür; anlaşmaları günceller; ilgili koordinatörlerle, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu ile iletişim içinde çalışır. Ayrıca başta Erasmus+ Programı altındaki projeler olmak üzere, genel anlamda AB projelerine ilişkin çağrıların takibi, ilgililik ve ihtiyaç analizi, proje ön araştırma ve çalışmaları, proje planlama, proje başvuruları, yürütülmesi, raporlanması ve proje hesabının kapatılması; araştırma, yazım, ilgili makamlarla irtibat ve projelerin işleyişi ile ilgili süreçler koordinatörlük tarafından yürütülmektedir. Koordinatörlüğümüz bünyesinde bir kurum koordinatörü, iki koordinatörlük personeli görev yapmaktadır. Kurum adına Değişim Programlarını yürütme yetkisi Kurum Koordinatöründedir.
Enstitü/Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu düzeyinde her bölümün/anabilim dalının kendi Değişim Programları Koordinatörleri, Koordinatörlük ile koordinasyon halinde, giden ve gelen değişim öğrencilerinin akademik anlamdaki (danışmanlık-ders seçimleri-ekle/sil-akademik tanınma vb.) işlemleriyle ilgilenir ve öğrencilere destek olurlar.
Bölüm/Anabilim Dalı Koordinatörleri ayrıca üniversite adına, Değişim Programları kapsamında kurumlararası anlaşmalar yapılması için, Koordinatörlük ile koordinasyon halinde, yurtiçi veya yurtdışındaki kurumlarla iletişim kurar ve böylece Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğüne destek verirler. Yapılan kurumlararası anlaşmalar koordinatörlüğümüzün resmi web sayfasından (https://iste.edu.tr/iste-dik) duyurulmaktadır.
Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğümüz, uluslararası öğrenci iş ve işlemleri yürütülmektedir. Bu kapsamda, "Uluslararası öğrencilerin uyum, barınma, sosyal yaşam, vb. konulu ihtiyaçlarını belirlemek ve bunları karşılamaya dönük oluşabilecek sorunların çözümü konusunda ilgili birim, kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak çalışmak; Uluslararası öğrencilerden ihtiyacı olanlara dil eğitimi verilmesi için ilgili birimlerle iş birliği yapmak; Yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin Üniversiteye ve şehre uyumunu kolaylaştırmak amacıyla çalışmalar, ilgili birim ve kurumlarla iş birliği yapmak; Uluslararası öğrencilerin öğrenci topluluklarının temsilcileri ile buluşturulması suretiyle sahip oldukları yetenek ve ilgi alanları doğrultusunda bu topluluklara katılmalarına yardımcı olmak; Koordinatörlük etkinliklerini ve uluslararası öğrenciler ile ilgili her türlü duyuruyu Koordinatörlüğün resmi internet adresinde yayınlamak, gerekli bilgileri içeren broşürleri ve kitapçıkları hazırlamak; Üniversitenin “Yurtdışından Kabul Edilecek Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı” (İSTE-YÖS) ile ilgili çalışmaları yapmak ve sınavı gerçekleştirmek; Uluslararası öğrenci başvuru, yerleştirme ve kayıtlara ilişkin işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile koordineli bir şekilde yürütmek; YÖK tarafından yerleştirilen Uluslararası öğrencilere danışmanlık yapmak" uluslararası öğrenci koordinatörlüğünün görevleri arasındadır.
Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü; Erasmus, Farabi, Mevlana ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüklerinden oluşmaktadır. Her bir program koordinatörlüğüne ait iletişim kurulabilecek e-posta adresleri aşağıdaki gibidir:
Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü: intoffice@iste.edu.tr
Erasmus Kurum Koordinatörlüğü: erasmus@iste.edu.tr
Farabi Kurum Koordinatörlüğü: farabi@iste.edu.tr
Mevlana Kurum Koordinatörlüğü: mevlana@iste.edu.tr
Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü: internationalstudent@iste.edu.tr