Havacılık sektörü, inovatif yaklaşımı önceleyen disiplinler arası işbirliğini ve birlikte çalışmayı gerektirmektedir. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde 2020-2021 Güz Döneminden itibaren 40 kişilik kontenjan ile birlikte eğitim-öğretim-araştırma hayatına başlayan Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü; teknolojiyi kullanan, üreten ve geliştiren, havacılık sektörünün ihtiyacı olan bilgi ve beceriye sahip, uluslararası standartlara uygun, yüksek nitelikli, muayene, bakım ve onarım konularında uzman teknik personel yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Ülkemizin gerek savunma sanayisinde gerekse sınır güvenliğini sağlaması konusunda ve ayrıca terör faaliyetlerine karşı etkili ve verimli bir şekilde kullanmakta olduğu silahlı-silahsız/taarruzi insansız hava araçları düşünüldüğünde Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümünün bu alanda ülkemizin kalkınması, yerli ve milli hava araçlarının geliştirilmesi ve üretilmesi, dışa bağımlılığın azaltılması konularında önemi net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.
Bilgi/bilişim ve elektronik teknolojilerindeki hızlı gelişmelerle birlikte günümüzde tasarlanan hava araçlarının performansları da artmaktadır. Bir hava aracının elektrik ve elektronik bileşenleri emniyetli bir uçuş için oldukça hayati öneme sahiptir. Değer katan ve tercih edilen, Türkiye’nin inovasyon odaklı kalkınma modeline uygun olarak açılan Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü, bir bütün olarak uçağın sahip olduğu elektriksel ve elektronik ekipmanlarının bakım ve onarımının güncel verilere ve uluslararası standartlara uygun olarak yapılmasını sağlar.
Üniversitemizin Teknoversite vizyonunu doğrultusunda, Üniversite-Sanayi-Kamu-Toplum (Dörtlü Sarmal Modeli) İşbirliğini rehber edinen Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümünü tercih etmek isteyen öğrenci adaylardan; havacılık, elektrik ve elektronik alanlarına meraklı olmaları, yoğun ve uzun soluklu konsantrasyon gerektiren işlerden keyif almaları, detaycı, titiz ve dikkatli olmaları, takım çalışmasına ve işbirliğine açık olmaları, analitik düşünebilen, eleştirel yaklaşıma ve sorumluluk bilincine sahip, ofisten ziyade sahada görev yapmayı sevmeleri ve güvenliği ön planda tutmaları beklenmektedir.
Lisans düzeyinde 4 yıllık Türkçe eğitim/öğretim sunacak olan Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümünde öğrencilere Fizik, Temel Elektrik, Matematik, Temel Elektronik, Aviyonik Sistemler vb. temel teorik derslerin yanı sıra teknik seçmeli dersler ve ilgili laboratuvarlarda uygulama dersleri de verilecektir. Havacılık dilinin İngilizce olması nedeniyle ders planında yoğun İngilizce dersleri bulunmaktadır. Ayrıca, bütün derslerinden başarılı olup isteyen öğrencilerimiz İşletmede Mesleki Eğitim (İME) programı kapsamında son yarıyılı ilgili havacılık şirketinde çalışarak geçirebilecektir. Lisans diplomasının yanı sıra Teknologluk Sertifika Sınavından başarılı olan öğrencilerimize ayrıca “Teknolog Sertifikası” da verilecektir.
Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümünden mezun olacak öğrencilerimiz Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş., Türk Hava Kuvvetleri Hava İkmal Bakım Merkezleri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), özel sektör havacılık kuruluşları ve sektörle ilgili faaliyet gösteren hava aracı elektrik ve elektroniğine doğrudan veya dolaylı destek veren tüm işletmeler ve sivil veya askeri özel havayolu işletmeleri gibi alanlarda/kuruluşlarda istihdam imkanı bulabilecekler, ülkemizin havacılık ve uzay sanayisinde belirlediği hedeflere ulaşmasında etkin roller üstlenebileceklerdir.