VİZYONUMUZ
İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanlarının bilimsel araştırmaları için ihtiyaç duydukları desteği, hızlı ve tam bir şekilde vererek kaynakların etkin kullanımını sağlamak ve araştırma faaliyetlerinin, nitelik ve nicelik açısından üniversitemizin kalitesini yükseltmek ve güçlendirecek, bilim ve teknolojiye öncülük ederek gelişimine fayda sağlayacak araştırmalar yapılmasına destek olmak.
MİSYONUMUZ
Ülkemize ve insanlığa fayda sağlayacak bilimsel araştırmaların yapılmasını ve yaygınlaştırılmasını, disiplinler arası ve ulusal-uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi sağlamak.
DEĞERLERİMİZ, İLKELERİMİZ
İnsana, emeğe, bilgiye ve çevreye saygı,
Özgür araştırma ortamı,
Nesnel ve saydam değerlendirme,
Kaynakların kullanımında verimliliğe öncelik,
Hesap verilebilirlilik ve katılımcı yönetim anlayışı,
Bilimsel etik kurallara mutlak uyum.
Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) önerileri özgün değer, yapılabilirlik ve yaygın etki boyutlarında değerlendirilmektedir. Değerlendirme aşamasında hem kurum içindeki hem de kurum dışındaki alan uzmanlarının proje önerisini incelemesi de yukarıda anılan kriterler uyarınca yapılmaktadır. BAP önerilerinin bölge, ülke ve dünya ekonomisine ve toplumsal gelişimine katkısı değerlendirilmektedir.
Araştırmaların kalitesinin izlenmesi ve değerlendirilmesinde, araştırmacının uzmanlık alanıyla ilgili nitelikli ve kabul görmüş ve uluslararası alan indekslerinde taranan veya ULAKBİM ulusal veri tabanında yer alan hakemli dergilerde yayın yapması, patent başvurusu yapabilme potansiyeline sahip olması beklenmektedir.
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin mevcut araştırma faaliyetleri, araştırma hedefleriyle uyumu ve bu hedeflerin sağlanmasına katkısı kalite göstergesi olarak değerlendirilmekte ve izlenmektedir. Bu koşulları sağlayan ve desteklenmesi uygun bulunan projelerin sayısındaki değişimlerin, yıllık bazda takibi yapılmaktadır. Bu verilerin altışar aylık dönemler hâlinde girişi yapılmakta ve belirlenen yıllık hedeflerle gerçekleşen değerler düzenli olarak karşılaştırılmaktadır. Bilimsel araştırma projeleri kabul edildikten sonra proje yürütücüsü her altı ayda bir proje gelişme raporu vermek zorundadır. Bu rapor, projeyi başlangıç aşamasında değerlendiren hakemlerden biri tarafından detaylı olarak incelenmekte, hakemin görüş ve önerileri “Gelişme Raporu Değerlendirme Formu”nda yer almaktadır. Desteklenen projelerin sonuçlarının SCI, SCI-Exp., SSCI, AHCI kapsamındaki hakemli dergilerde yayınlanmış olması veya ULAKBİM veri tabanındaki ya da uluslararası alan endekslerindeki hakemli dergilerde makale yayınlanması izlenmekte, patent başvurusu yapabilme potansiyeli takip edilmekte ve teşvik edilmektedir.
Başvuru sistemi için TIKLAYINIZ