Öğretim Elemanları Erasmus Deneyimlerini Meslektaşlarıyla Paylaştılar!
Avrupa Birliği Üye Ülkeleri ve Ülkemiz tarafından ortak fonlanan Erasmus+ Programı’nın alt proje başlıklarından olan 2020 Dönemi Uluslararası Kredi Hareketliliği projemiz kapsamında ortak olduğumuz Universidad Pontificia Bolivariana (UPB) Kolombiya’ya ders verme hareketliliği gerçekleştiren öğretim elemanlarımız bu projenin başlangıcından bu yana edindikleri bilgi ve deneyimlerini İSTE öğretim elemanlarıyla bir araya geldikleri etkinlikte paylaştılar.
Farklı Bir Ülkedeki Yükseköğretim Kurumunda Ders Verdiler
Hareketlilikten yaralanan öğretim elemanları Prof. Dr. Muharrem KARAASLAN, Dr. Olcay ALTINTAŞ ve Prof. Dr. Mustafa DEMİRCİ, hareketlilik öncesi, hareketlilik sırası ve sonrasında yaşadıkları deneyimleri sohbet havasında geçen etkinlik dahilinde İSTE’li meslektaşlarına aktardılar.
Kültürel Etkileşim ve Akademik İşbirliği
Hareketliliğe katılan öğretim elemanlarımızdan İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa DEMİRCİ, “Uluslararası Kredi Hareketliliği projesi kapsamında katılmış olduğum bu hareketlilik bana akademik anlamda oldukça faydalı oldu. Universidad Pontficiana Boliviriana (UPB) personelleri tarafından çok iyi karşılandık ve gerçekten iyi ağırlandık. UPB İnşaat mühendisliği bölümü öğretim üyeleriyle karşılıklı gerçekleştirdiğimiz toplantılarda geleceğe yönelik ortak bilimsel çalışmalar yapma kararı aldık ve şu anda kendileriyle görüşme halindeyiz ve kısa süre içerinde ortak bir makale yayınlamak noktasında çalışmalarımız başlatmış bulunmaktayız.” dedi.
Diğer bir yararlanıcımız olan Dr. Olcay ALTINTAŞ ise, “Proje kapsamında lisansüstü öğrencilerle tanışıp akademik çalışmalarımızı anlattık. UPB’deki akademisyenlerin gıda adulterasyonu hakkındaki çalışmalarını inceledik ve bu kapsamda olası ortak projeler hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Bunun yanı sıra üniversite yönetimi ile bir toplantı yaptık ve müfredat konusunda bilgilendirildik. Tanıştığımız Kolombiyalı öğrencilere ve diğer insanlara ülkemizi tanıtma fırsatımız oldu.” şeklinde duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Muharrem KARAASLAN ise “Erasmus KA107 projesi kapsamında UPB üniversitesinde ve ayrıca Kolombiya’da bulunmak bizler için çok önemli bir tecrübe oldu. İskenderun Teknik Üniversitesinden 4 akademisyenle birlikte orada 1 haftalık süre içerisinde bulunmamız; Güney Amerika kültürünü genel hatları ile tanımamıza, daha önce kurduğumuz bireysel akademik ilişkilerimizi geliştirmemize, yeni projeler ve akademik çalışmalar yapmamız için yol haritası çıkarmamıza büyük katkı sağlamıştır. Bu tür projelerin devamlılığının sağlanması ayrıca Ülkemizin tanıtımına da büyük katkılar sağlayacaktır.” şeklinde konuşarak görüşlerini paylaşmıştır.
Son olarak, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali BOSTANCIOĞLU, “Üniversitemizin bu proje türünde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından ilk kez hibelendirilmiştir. Program ülkeleri dışında kalan dünya ülkeleriyle bu proje sayesinde ilişkiler kurmaya başladık ve akademisyenlerimizin çalışmalarına bu noktada katkı sunabilme imkanı bulabilmemiz bizleri oldukça memnun etmiştir. Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin kariyerlerine katkı sağlayacak, dil gelişimlerine destek olacak, özellikle öğrencilerimizin istihdam edilebilirliklerine katkı sunacak bu ve türevi projelerde ilerleyen yıllarda da var olmak niyetindeyiz. Bundan sonra da İSTE’nin uluslararasılaşma statejisi doğrultusunda hedef-odak ülkelerimizdeki üniversitelerle yeni işbirlikleri kurmak, akademisyenlerimizi Erasmus+ Programı dahilindeki projelereden haberdar etmek ve onların da olmazsa olmaz destekleriyle, AB’nin dezavantajlı bireyleri dahil etmeyi, çevreye duyarlı olmayı, sivil katılımı teşvik etmeyi, dijitalleşme süreçlerine katkı sunmayı önemseyen program önceliklerini göz önünde bulunduran yeni projelere başvurmak niyetindeyiz. Her şey İSTE için.” diyerek konuşmacılara sundukları katkı için ve dinleyicilere katılımları için teşekkür etti.