Pzt

DENİZ BİLİMLERİ ve TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ & DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU

GELENEKSEL 2.KARTON TEKNE YARIŞMASI

TARİH;

• 06.05.2017 tarihinde Teknoversite günleri kapsamında düzenlenecektir.

YER ve SAAT

• İskenderun Sahili / İskelesi 13:30 Yarışma başlama saati
  • Yarışmacılar tekneleri ile beraber 12:00 hazır bulunmalıdırlar. Kayıt işlemi sonrasında kontrol için Pit alanında kendilerine ayrılan bölüme geçmeleri gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR;

Yarışmacıların;

• İskenderun Teknik Üniversitesi Öğrenci ve Personeli olmak.

YARIŞMAYA KATILACAK TEKNELERİN TEKNİK ŞARTLARI;

• Tekne yapımında OLUKLU MUKAVVA adı verilen KARTON KOLİ malzemesi ve SAYDAM KOLİ BANDI SINIRSIZ MİKTARDA kullanılabilecektir. Bunun dışında yapım malzemesi kullanmak yasaktır.
  • Kaplama amacıyla sprey boya, naylon kaplama malzemesi, streç film, defter/kitap kaplığı ve benzeri her tür malzemenin kullanımı yasaktır.
  • Yukardaki malzemeler estetik niyetle kullanılabilir.
  • Yapım ve yarışma kurallarına uyumsuz tekne ve ekipler değerlendirme dışı tutulacaktır.
  • Teknelerin hareketi sadece küreklerle sağlanacak olup farklı sistemler kabul edilmeyecektir.

YARIŞMA PARKURU UZUNLUĞU;

• 50 metre gidiş, 50 metre dönüş olarak toplam 100 metredir.

YARIŞMA KURALLARI;

• Parkuru en kısa sürede bitiren ilk 3 yarışmacı dereceye girecektir. Hakem kronometresi esas alınacaktır.
  • Yarışmacılar kendilerine kayıtta verilen numara sırası ile yarışacaktır.
  • Kural dışı davranan yarışmacılar değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Her yarışmacıya cankurtaran yelek, İSTE t-shirt, şapka, eşantiyon ve tekne numarası verilecektir. Verilen numara tekne görünür kısmına yapıştırılacaktır.

Tarih : 06/05/2018